Heeft het zin om wlan repeater te kopen?

David Meijer

Waarom niet? Je moet er ongeveer 30€ voor betalen. Dat is de totale kosten van het kopen en installeren van een wlan repeater. Maar het beste ding over het is dat je niet een router nodig om het te verbinden met het internet. En dat onderscheidt het van producten als Party Box Met Microfoon. En je krijgt een mooi, stil, goedkoop apparaat. WLAN is nu de nieuwe standaard voor draadloze verbindingen, dus als je een ervaren gebruiker bent, zal een goede draadloze oplossing genoeg voor je zijn. Dit is belangrijk als je het vergelijkt met Wlan-repeater. Hier heb ik een eenvoudige draadloze setup met een USB-dongle om een verbinding met een pc of een ander apparaat te krijgen. De setup is vrij eenvoudig, je hoeft maar een ding: een USB-dongle. Een USB-dongle is een standaard USB-apparaat dat wordt aangesloten op uw pc en uw gegevens naar een ander USB-apparaat stuurt. U er een pc op aansluiten om gegevens over te dragen naar een ander USB-apparaat. Ik heb een Asus EeePC-F10 (EeePC-F10 is een populaire USB draadloze router) en ik had al een draadloze dongle geïnstalleerd (voor de Asus PC), maar ik wilde hetzelfde doen met mijn pc om het te laten werken met de draadloze dongle. Dus ik gebruikte een USB naar USB dongle adapter en gebruikte een USB naar seriële converter om mijn seriële lijn om te zetten in een seriële datalijn (om de USB aan te sluiten op seriële adapter). Dit is hoe ik de draadloze router instellen:

Ik heb al getest deze setup met een aantal apparaten en het werkte voor mij. Maar u problemen hebben als u deze installatie met andere draadloze apparaten, zoals draadloze toetsenborden, muizen, externe harde schijf wilt gebruiken. Het andere probleem dat sommige mensen kunnen tegenkomen is dat deze configuratie niet werkt met uw draadloze toetsenbord of muis als ze niet zijn aangesloten via ethernet. In deze configuratie u dus het bedrade toetsenbord en de muis aansluiten, maar u het draadloze toetsenbord en de muis niet aansluiten. U deze configuratie gebruiken voor de volgende apparaten: USB-toetsenborden. Ik raad u aan om het USB-toetsenbord en de muis te gebruiken om uw draadloze installatie gemakkelijker te maken voor gebruikers. Ik zal bespreken hieronder de draadloze configuratie details.